◀  Terug naar laptops

Systeemeisen

Elke laptop van minder dan drie jaar oud die is voorzien van Window 10 en met WiFi-mogelijkheden zal voldoen. Natuurlijk geldt hier: sneller is beter/prettiger, maar ook duurder.
De andere processor-fabrikant, AMD, gebruikt andere benamingen. U kunt vergelijken op internet of uw leverancier hierom vragen.

Voor een laptop die op school wordt gebruikt is het verstandig rekening te houden met het gewicht. Er moeten immers ook nog boeken en schriften worden meegenomen. Het gewicht wordt vooral bepaald door de schermgrootte.

Houd ook rekening met de ‘verpakking’ van de laptop. Er wordt niet altijd even zachtzinnig mee omgegaan en een eenvoudige, stoffen sleeve biedt weinig to geen bescherming. Beter om dan iets meer uit te geven aan een degelijke cover of tas.

Mogelijk ten overvloede:
Voor nieuwe leerlingen heeft het Strabrecht College een partner gevonden die op lease-basis laptops levert. Het gaat hier om compacte laptops (Dell latitude 3180, 10 inch) die voldoen aan de minimumeisen. Informatie over deze laptop vindt u hier.