◀  Terug naar laptops

Outlook en SPAM instellingen

Ongewenste e-mail ofwel SPAM is een e-mail die door de SPAM filter wordt beoordeeld als niet betrouwbaar. Dagelijks worden er duizenden e-mails aangeboden aan onze e-mailserver. Een klein deel (5%) hiervan zijn echte (betrouwbare) e-mails. Toch kan het gebeuren dat e-mails van een betrouwbare afzender onterecht als “ongewenste e-mail” wordt gemarkeerd.

Deze handleiding beschrijft hoe je in Outlook Online (webversie) en in Outlook 2016 (desktopversie) met ongewenste e-mails (SPAM) kunt omgaan.

De handleiding bestaat uit 2 delen nl. voor Outlook online en voor Outlook 2016 (desktopversie).


Outlook online

De Outlook map “Ongewenste e-mail”

Indien de SPAM filter een e-mail als ongewenst markeert, zal deze e-mail worden opgeslagen in de map “Ongewenste e-mail”.
Het is aan te bevelen dagelijks de inhoud van de map “Ongewenste e-mail” te bekijken of hier foutief gemarkeerde e-mails in zitten.

Klik op de map ‘Ongewenste e-mail’


Een foutief gemarkeerde e-mail markeren als niet ongewenst
Een foutief gemarkeerde e-mail in de map “Ongewenste e-mail” kan worden omgezet naar “niet ongewenst”.

Klik met de rechtermuistoets op de e-mail. Klik de menuoptie “Markeren als niet-ongewenst”. De e-mail wordt hierdoor verplaatst naar Postvak IN. De afzender wordt toegevoegd aan de lijst “Veilige afzenders en geadresseerden”.Algemene instellingen “Blokkeren of Toestaan

Outlook online heeft een instellingen scherm m.b.t. ongewenste e-mail. Hierin kun je zelf je voorkeuren aangeven.

Klik het tandwielKlik op de ‘E-mail’


Klik op de ‘Blokkeren of toestaan’


Het instellingen scherm “Blokkeren of toestaan”

In het scherm “Blokkeren of toestaan” kun je aangeven of e-mails die als ongewenst worden gemarkeerd moeten worden gefilterd. Deze optie staat standaard aan. Daarnaast kun je e-mailadressen of domeinen aan de lijst “Veilige afzenders en geadresseerden” of “Geblokkeerde afzenders” toevoegen/verwijderen. Een domein is alles wat na de @ van een e-mail adres komt. Bv. e-mailadres is lisa.simpson@strabrecht.nl. Het domein is dan strabrecht.nl.

Vul het e-mailadres of domein (1) in dat je wilt toevoegen en klik op de “+” (2).Outlook 2016 (desktop versie)

De Outlook map “Ongewenste e-mail”

Indien de SPAM filter een e-mail als ongewenst markeert, zal deze e-mail worden opgeslagen in de map “Ongewenste e-mail”.
Het is aan te bevelen dagelijks de inhoud van de map “Ongewenste e-mail” te bekijken of hier foutief gemarkeerde e-mails in zitten.Een foutief gemarkeerde e-mail markeren als niet ongewenst.

Een foutief gemarkeerde e-mail in de map “Ongewenste e-mail” kan worden omgezet naar “niet ongewenst”.
Klik met de rechtermuistoets op de e-mail. Klik de menuoptie “Ongewenste e-mail” en vervolgens de optie “Geen ongewenste e-mail”. De e-mail wordt hierdoor verplaatst naar Postvak IN. De afzender wordt toegevoegd aan de lijst “Veilige afzenders”.Instellingen “Opties voor ongewenste e-mail”

Outlook 2016 heeft een instellingen scherm m.b.t. ongewenste e-mail. Hierin kun je zelf je voorkeuren aangeven.
Klik op het icoon “Opties ongewenste e-mail..”Het scherm “Opties voor ongewenste e-mail” wordt geopend. Hierin kun je jouw voorkeuren instellen.


In de tabbladen “Veilige afzenders” of “Geblokkeerde afzenders” kun je e-mailadressen of domeinen aan de lijst “Veilige” of “Geblokkeerde afzenders” toevoegen/verwijderen. Een domein is alles wat na de @ van een e-mail adres komt. Bv. e-mailadres is lisa.simpson@strabrecht.nl. Het domein is dan strabrecht.nl .


*** EINDE ***